KAN JOUW BUSINESS

OOK WEL EEN BEETJE
DATA MAGIC GEBRUIKEN?

Inzicht vergroten

Door bepaalde data in een bedrijf bijeen te brengen en te analyseren ontstaan inzichten die je eerder niet zag. Maar hoe tover je die moneymaking data boven tafel? Kan dat wel met de systemen die je hebt? Meestal wel.

Het probleem is dat de data verspreid zijn over verschillende bedrijfsonderdelen en -afdelingen en opgesloten zitten in verschillende databronnen. Zoals bijvoorbeeld administratiepakketten, het ERP-pakket, het CRM-pakket, data uit extracomptabele databronnen en Google Analytics. Er is kennis en kunde voor nodig om die data te laten samenwerken. Wij onttrekken de data en brengen ze samen in Excel. Door data modelling maken we koppelingen tussen pakketten en creëren we nieuwe dataplatforms waarop de gewenste data binnenkomen.

Data verrijken

Onze lijfspreuk: wat er niet in zit, komt er ook niet uit. Daarom is het soms nodig om extra data toe te voegen ‘aan de voorkant’.
Met data van het web of andere externe bronnen. Door data te verrijken en vervolgens te combineren stijgt de waarde, mits de toegevoegde data van goede kwaliteit zijn natuurlijk.